Gluténmentes éttermek Lanzarotén
- Vive Libre (Puerto del Carmen) egy 100%-ban gluténmentes étterem és a Costa Luz Centerben található. A személyzet jól képzett, és az étkezéseket a kereszt-szennyeződés elkerülésével készítik.
- La Góndola (Playa Blanca), amit a helyi gluténmentes közösség is ajánl. Az étlapon szereplő ételek allergénjei jól jelöltek, és a személyzet tájékozott a gluténmentes étkezésben.
- Casa Rafa (El Golfo) a tenger gyümölcseire specializálódott étterem, ahol a gluténmentes igényeket is figyelembe veszik.
Vegetáriánus éttermek Lanzarotén
- El Chupadero (Yaiza) gy kis dombon elhelyezkedő étterem, amely helyi alapanyagokból készült vegetáriánus ételeket kínál, mint pl. paradicsomsalátát sült kapribogyóval és a kaktuszlekváros palacsintát.
- Bodega de Uga (Uga) hangulatos udvarában friss grillezett zöldségeket, házi kenyeret és sajtot szolgálnak fel vegetáriánus vendégeknek.
- Restaurante Verde Mar (La Santa) vegetáriánus ételek széles választékát kínálja, köztük a céklás rizottót és a lencsés morzsát.
Vegán éttermek Lanzarotén
- V Factor (Arrecife) 100%-ban vegán étterem változatos és ínycsiklandó ételeket készít.
- Blooming Cactus (Puerto del Carmen) vegetáriánus, vegán és gluténmentes ételeket kínáló étterem, ahol a világ különböző tájairól származó fogásokat kóstolhatunk.
- Jungle Vibes at the Marina (Puerto del Carmen) egy friss, fúziós konyhát kínáló étterem, széles vegán és vegetáriánus választékkal.
Szépen jól spanyolul
Spanyol mondatok az ételallergiák jelzéséhez
Az alábbi néhány mondat segíthet abban, hogy ételallergiádat közöld spanyolul, amikor étteremben rendeléskor beszélsz:
- “Soy alérgico/a al gluten.” – Lisztérzékeny vagyok / allergiás vagyok a gluténre.
- “Tengo alergia a los frutos secos / a los mariscos / a la leche / al huevo.” – Allergiám van dióra / tenger gyümölcseire / tejre / tojásra.
- “¿Puede prepararlo sin gluten / sin lácteos / sin frutos secos?” – Elkészítenék-e ezt gluténmentesen / laktózmentesen / diómentesen?
- “Necesito saber si este plato contiene trigo / avena / cebada / almendras / nueces / leche / huevo.” – Meg kell tudnom, hogy ez az étel tartalmaz-e búzát / zabot / árpát / mandulát / diót / tejet / tojást.
- “¿Hay riesgo de contaminación cruzada?” – Van kockázata kereszt-szennyeződésnek?
Allergiakártya spanyolul
ATENCIÓN – ALERGIAS ALIMENTARIAS
Tengo alergia a ciertos alimentos.
Por favor, asegúrese de que mi comida NO contenga los siguientes ingredientes y que se prepare sin riesgo de contaminación cruzada.
Ingredientes prohibidos:
- Gluten / trigo / cebada / avena
- Lácteos (leche, queso, mantequilla, yogur)
- Huevos
- Frutos secos (almendras, nueces, avellanas, pistachos, anacardos)
- Mariscos
Si no está seguro/a, por favor no sirva este plato.
¡Gracias por su comprensión!
Allergiakártya magyarul
FIGYELEM – ÉTELALLERGIÁK
Bizonyos ételekre allergiás vagyok.
Kérem, ügyeljen rá, hogy az étel NE tartalmazza az alábbi összetevőket, és hogy az étel elkészítésekor ne történjen kereszt-szennyeződés.
Tiltott összetevők:
- Glutén / búza / árpa / zab
- Tejtermékek (tej, sajt, vaj, joghurt)
- Tojás
- Olajos magvak (mandula, dió, mogyoró, pisztácia, kesudió)
- Tengeri herkentyűk
Ha nem biztos benne, kérem, ne szolgálja fel ezt az ételt.